Boek
    Clermont-ferrand

visvangst

Boek uw verblijf ...

Type accommodatie :

Fishing

De sector Murol / Chambon-sur-Lac biedt mogelijkheid om te vissen in meren en rivieren :

  • het meer van Chambon (2de categorie), 60 hectare groot met een maximale diepte van niet meer dan 4 meter, biedt de mogelijkheid – met name in een boot (elektromotor toegestaan) – om te vissen op diverse soorten zoals baars, snoek, of karper en om te frituren.
  • Vispontons die toegankelijk zijn voor gehandicapten in de buurt van het Est-strand, in Murol.
  • ‘s Nachts ‘karpers vangen’ is niet langer toegestaan.
  • Couze Chambon (1ste categorie) is verdeeld in twee verschillende gebieden die gescheiden worden door het meer. Stromen en bruine forel stroomopwaarts (voor het doorspoelen, tussen 1000 en 1500 meter, heeft de sprinkhaan niet te vergeten de voorkeur in de zomer), brede rivier met gevarieerde populatie stroomafwaarts (rijk aan witvissen en riviergrondels- het vissen met een spinwerphengel blijft een veel gebruikte techniek bij het vissen op forel).

Seizoen
Het seizoen voor vissen op forel in wateren van de eerste categorie is in heel Frankrijk geharmoniseerd en is vastgesteld van de tweede zaterdag van maart tot de derde zondag van september, d.w.z van 12 maart tot 18 september 2011.
In de wateren van de tweede categorie is vissen het hele jaar toegestaan, behalve voor het vissen op snoek of zalm, waarvoor specifieke periodes van sluiting zijn vastgesteld. Het vissen op snoek en snoekbaars is toegestaan van 1 januari tot de laatste zondag van januari en van 1 mei tot en met 31 december.

Het is niet toegestaan om ‘s nachts op karper te vissen.

Uitzicht op het meer Chambonmet directe toegang tot het strand

Bar restaurantmet lokale producten

1 vrijetijdsbasismet veel activiteiten

  • Voorwaarden
  • © Eco Lodge - Camping & Location hébergement Puy de Dôme